Savonia-cupin voitto Jari ja Jarno Lappalaiselle

Vehmersalmen Suvasvedellä uistellussa cupin päätöskisassa käytiin tiukka vääntö Savonia-cupin vuoden 2021 herruudesta. Asetelma kisaan oli, että Lappalaisten venekunta ja cupia vuosikausia hallinnut parivaljakko Ari Kolehmainen-Pasi Ruotsalainen lähtivät kisaan tasapisteistä, Tuomo Kuutsan venekunnan haastaessa muutaman pisteen takamatkalta. Lappalaiset tekivät todella kylmäpäisen ratkaisun lähtien lohikalan vetoon, tuloksena puntarille kaksi nättiä järvilohta muutamalla hauella höystettynä. Kolehmainen vastasi ”perushaukisaaliin” lisäksi peräti kolmella, tuplapisteisiin oikeuttaneella, yli viiden kilon hauella. Kisan kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin Kuutsa venekuntineen: tuhti haukisaalis ja siihen päälle mukava kuha- ja ahvenkerppu, josta kertynyt reilu 112 000 pistettä peittosi myös 20-kertaisilla punnituspisteillä palkitut järvilohien saalistajat. Lappalaiset kakkosina ja niin ikään kaksi järvilohta uistellut Anssi Valtosen venekunta kolmantena.

Cupin kannu lähti tällä kertaa Pielavedelle Jari ja Jarno Lappalaisen matkassa. Kolehmaisen ja Kuutsan venekunnat päätyivät tasapisteisiin, jolloin Kolehmaisen venekunta julistettiin cupin kakkoseksi himpun parempien osakilpailusijoitusten perusteella. Kuutsa miehistönään Timo Suikka ja Reijo Airaksineen pokkasivat sitten pronssia. Seuraavat kaksi, vielä vuoden 2022 SM-kisapaikkaan oikeuttaneet sijaa menivät Aki Savolaisen ja Eetu Nenosen venekunnille.

Savonia-cup kiittää kesän 2021 uistelijoita ja kisajärjestäjiä menneestä kesästä. Kesän 2022 kisaohjelma päätetään loka-marraskuussa pidettävässä cup-toimikunnan kokouksessa.

Vehmersalmi 280821_TULOKSET

Savonia-cup_2021_LOPPUTULOKSET

Savonia-cup 2021 mestarit Jari ja Jarno Lappalainen

Mika Vuorensyrjä ja Anssi Valtonen järvilohineen 

Pasi Ruotsalainen ja Suvaksen muikkuimuri

Vehmersalmen osakilpailun voittaneet Reijo Airaksinen, Tuomo Kuutsa ja Timo Suikka

 

 

Julkaistu kohteessa Uutiset