Kunttarin Veto uistellaan Pohjois-Kallavedellä, jossa pilkitään SM-mitaleista maaliskuussa 2020!

Savonia-cupia uistellaan Pohjois-Kallavedellä nyt neljättä kertaa. Tällä kertaa kilpailu avaa Savonia-cupin kesäkuun toisena viikonloppuna. Kunttarin Vedon kilpailukeskuksena toimii Kylpylähotelli Kunnonpaikka Vuorelassa, joka viitostien varressa sijaitessaan on liikenteellisesti helppo saavuttaa. ”Kunttari” tarjoaa uistelukisalle loistavat puitteet; venesatama laskuluiskineen sijaitsee kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja kylpylähotellista löytyy huimasti ensiluokkaisia palveluita niin päiväkävijälle kuin alueella pidempäänkin viihtyvälle. Keskeiset kisatoiminnot ovat Kunnonpaikan rantasaunan alueella.

Pohjois-Kallaveden yhteislupa-alue on kooltaan noin 7500 hehtaaria. Lupa-alueen rikkonaisuudesta johtuen koko alue ei kuitenkaan ole mukana Kunttarin Vedon kisa-alueessa. Kilpailualue on rajattu siten, että rajalinjat ovat mahdollisimman selkeästi vesillä maamerkein määritettävissä. Kilpailualueella on kuitenkin paljon ns. veteen piirrettyä rajaviivaa, jonka vuoksi uistelijoilta vaaditaan tarkkuutta, ettei rajarikkoja tapahdu. Pohjois-Kallavesi on yleisilmeeltään karuhko, mutta veden laadultaan lähinnä yläpuoliselta Iisalmen reitiltä tulevan kuormituksen vuoksi rehevää. Etelä-Kallaveden tapaan veden syvyys vaihtelee huomattavasti ollen enimmillään lähes 50 metriä. Pohjois-Kallavedellä on erittäin vahva kuha-, hauki- ja ahvenkanta. Aiemmissa alkukesästä käydyissä kisoissa kisasaalis on koostunut pääosin hauista, mutta kesän etenemisestä riippuen myös kuha ja erityisesti ahven tuo helposti bonusta kisasaaliiseen. Pohjois-Kallavesi on tunnettu suurista hauista ja ahvenista, joten kisa tarjoaa cupin pääkisan ohella kalalajikohtaisiin sarjoihin mukavasti mietittävää heti cupin avaukseen. Myös lohikaloja tavataan säännöllisesti erityisesti Pentinsaaren pohjoispuolisella syvännealueella, joskin kisasaaliissa ja nykyisillä alamitoilla sellaisen saaminen punnitukseen on jo pientä lottovoittoa vastaava temppu.

Kilpapilkkijöitä kiinnostanee tieto, että vuoden 2020 SM-pilkin kilpailualue sijoittuu suurelta osin Kunttarin Vedon kisa-alueelle, joten nyt on mahdollista kilpauistelun ohella kartoittaa pohjan muotoja ja piiloluotoja SM-pilkkiä varten. Harjoitteluun tarvittavia uistelulupia alueelle saa mm. Samfishingiltä tai suorittamalla maksun etukäteen kalastusalueen tilille (lisätietoja www.muikkusuomi.fi). Lisätietoja ja ohjeita kilpailuun osallistuville (ml. kilpailualueen kartta) julkaistaan lähempänä kisaa Savonia-cupin verkkosivuilla osoitteessa www.savoniacup.fi.

Wins-team ry ja Kunnonpaikka toivottavat uistelijat tervetulleiksi Savonia-cupin avauskilpailuna uisteltavaan Kunttarin Vetoon!!

Julkaistu kohteessa Uutiset