Savonia-cup 2018 päätökseen

Jo 27. kerran uisteltu Savonia-cup saatiin päätökseen syyskuun 16. päivä Suvaksen Salmo uistelussa. Osakilpailun kärkisijat ratkaistiin lohikaloilla, sen sijaan cupin loppusijoitukset ratkottiin perinteiseen malliin haukitaktiikalla. Yhteiskilpailun voitto käytiin käytännössä Tuomo Kuutsan ja Ari Kolehmaisen venekuntien välillä, joiden asetelma ennen päätöskisa aoli se, että Kolehmaisen piti sijoittua vähintään kuuden joukkoon ja lisäksi Kuutsan venekunnan edelle voittaakseen cupin. Lohikaloja saaneiden Valtosen ja Jokelan venekuntien jälkeen omaksi joukokseen erottuivat venekunnat Huovinen-Lappalainen-Korhonen. Näiden takana kisa olikin sitten erityisen tasaista, sillä sijoille 6-9 sijoittuneet venekunnat olivat 370 pisteen (siis alle puolikkaan ahvenen) sisällä ja seuraavakin venekunta alle 1000 pisteen sisällä. Tämän ryhmittymän keulille, siis juuri sijalle 6, selvisi venekunta Kolehmainen-Ruotsalainen, joka pokkasi kaikkiaan 11. cupin voittonsa Kuutsan venekunnan (varakipparina Timo Suikka) sijoittuessa tasaisesssa kisassa sijalle 12. Eroa loppupisteissä siis pienin mahdollinen 0,5 p! Kolmansiksi cupissa sijoittui suonenjokisen Tuomo Nyyssösen venekunta. Koska Kuutsan Tuomon venekunnalla oli jo SM-paikka aiemmin päättyneestä Koillis-Savo cupista, Savonia-cupista vielä sijalta kuusi pääsee mukaan vuoden 2019 SM-uisteluun Imatralle. Mitalistien jälkeen muut SM-paikat menivät venekunnille Jari Lappalainen, Jari hurskainen ja Pekka Korhonen. Kalalajikohtaisissa cupeissa voitot menivät Timo Venäläiselle (Hauki), Jari Hurskaiselle (Kuha) ja Ari Kolehmaiselle (Ahven).

Savonia-cupissa oli vuonna 2018 yhteensä 254 starttia ja osallistui 85 eri venekuntaa.

 

Kauden 2018 kilpailuohjelma:

1.      16.6. Iisalmi (NerkooHaapajärvi-Porovesi)
2.      1.7. Nilsiä (Syväri)
3.      14.7. Keitele (Nilakka)
4.      19.8. Suonenjoki (Iisvesi
5.      9.9. Siilinjärvi (Pohjois-Kallavesi))
6.      16.9. Vehmersalmi (Suvasvesi)

5 kisaa kuudesta laskettiin loppupisteisiin. SM-kilpailupaikan vuodelle 2019 (Imatra, Etelä-Saimaa) saa 5 parasta venekuntaa.

Julkaistu kohteessa Uutiset