Suvaksen salmossa saaliina hienoja lohia!

Savonia-cupin päätöskisa Suvaksen Salmo oli tällä kertaa nimensä veroinen; puntarille tuotiin kaikkiaan 4 mitan täyttävää järvilohta! Asialla olivat venekunnat Anssi Valtonen – Mika Vuorensyrjä sekä Jussi Jokela-Anu Eskelinen, joista kumpikin kiikutti kaksi lohta maaliin. Valtosen venekunnan lohet painoivat yhteensä 6,4 kg ja Jokelan venekunnan lohet 5,6 kg. Lohen painokertoimella 20 kärkisijat tuli siinä kuitattua. Parhaiten ”muu kala -uistelussa” suoriutui Jani Huovisen venekunta, jonka 42 kilon haukisaalis höystettynä kuhalla ja ja muutamalla ahvenella tuotti noin 50 000 pisteen potin. Kisan suurimmat kalat olivat 6,7 kg hauki (Henri Heiskanen), 1,15 kg kuha (Jani Huovinen) ja 910 g ahven (Jani Huovinen).

Suvaksen Salmon kärkikuusikko (oikealta vasemmalle) kuva: Toni Helin

Anssi Valtojen ja Mika Vuorensyrjä sekä Suvaksen Salmo-uistelun voiton tuoneet järvilohet 3,7 ja 2,7 kg (kuva: Toni Helin)

Julkaistu kohteessa Uutiset