Kunttarin Veto uisteltu ja viimeinen kisa Suvaksella

Kunttarin Vedon ylivoimaiseen voittoon uisteli Tuomo Kuutsan kipparoima venekunta miehistönään Timo Suikka ja Reijo Airaksinen. Saaliina reilu 40 kg haukia ja noin 6 kiloa kuhia. Harvoin, jos koskaan on sitten käynyt näin: kakkossijalle tasapistein Timo Karjalaisen ja Ari Kolehmaisen venekunnat. Palkintoarpajaisessa Karjalainen miehistönään Veijo Tissari veti pidemmän korren.

Savonia-cup on sitten kisaa vaille paketissa. Kauden päätös uistellaan sunnuntaina 16.9. Suvaksella, kisakeskuksena Millibaarin ranta Vehmersalmella. Tiukimmin cupin voittoon on tarrannut kiinni jo kaksi osakilpailua tällä kaudella voittanut Tuomo Kuutsan venekunta. Haastajista lähimpänä on cupin kymmenkertaiset voittajat Ari Kolehmainen-Pasi Ruotsalainen vanavedessään Tuomo Nyyssönen venekuntineen. Koska Kuutsan venekunta on jo lunastanut SM-kisalipun ensi vuodelle voitettuaan Koillis-Savocupin, on Savonia-cupissa tarjolla ”ylimääräinen” paikka ensi kesän Imatran SM-uisteluun. Kisapilettiin oikeuttavaan kuuden parhaan sakkiin onkin sitten tunkua ja monellamonella venekunnalla sen suhteen vielä panosta Suvaksen kisaan. Tänä vuonna cupin viimeisessä kisassa ei jaeta aikaisempien vuosien tapaan 1,5-kertaisia cup-pisteitä, joten kisa sen suhteen on tasa-arvoinen kauden aiempien kisojen kanssa.

Kalalajikohtaisissa cup-sarjoissa niin ikään peli on tiukkaa, no ehkä kuhasarjassa on jo hiukan ratkaisun makua. Koska kuha on syysaikaan Suvaksessa varsin harvinainen saalis, on Jari Hurskaisen venekunta kaksin käsin kiinni kuhasarjan voitossa. Sen sijaan suurimman hauki- ja ahvensarjan osalta voi tapahtua vielä paljon, onhan Suvas tunnettu julmetuista hauistaan ja kookkaista ahvenistaan.

Oman mausteensa päätöskilpailuun tuovat kisan nimeä kunnioittaen Suvaksen komeat järvilohet ja taimenet, joita uistelijat ovat viime viikkoina saaneet ilahduttavan runsaasti saaliikseen. Ja kisassahan pisteitä kilahtaa silloin kertarysäyksellä kymmeniä tuhansia, kun lohikalan painokerroin on 20. Onkin hyvin mahdollista että kisan voittotaistelu käydään tällä kertaa lohenvetäjien kesken.

Siinäpä asetelmat Suvaksen Salmo -uisteluun, tervetuloa mukaan!

 

Julkaistu kohteessa Uutiset