Savonia-cup uisteltiin päätökseen Vehmersalmella

Kesän Savonia-cupin finaali uisteltiin Suvaksella Vehmersalmen Millibaarin rannasta käsin. Mukavassa syyssäässä käydyssä kisassa oli panoksena cup-kannujen lisäksi SM-paikat vuodelle 2018, johon oli luvassa piletti lopputulosten 7 parhaalle venekunnalle.

Päätösosakilpailun ja samalla koko cupin voittoon, jo 10. kerran, uisteli venekunta Ari Kolehmainen – Pasi Ruotsalainen, jonka saalis koostui 35 hauesta, 4 ahvenesta ja yhdestä kuhasta. Haukisaaliin yhteispaino oli noin 62 kg, jossa mukana yksi tuplapisteet antanut reilun 5 kilon hauki. Kakkoseksi kiilasi edellisen osakilpailun voittanut Jouni Heikkinen miehistöineen, saaliinaan 17 haukea (suurin 8,9 kg) sekä kuha. Osakilpailpronssia pokkasi parivaljakko Jari ja Jarno Lappalainen, jonka 14 hauen saaliissa oli mukana kisan suurin, peräti 9,7 kiloa painanut köriläs. Kaiken kaikkiaan kilpailuun osallistuneet 36 venekuntaa toivat puntarille noin 625 kiloa haukia ja noin 9 kg ahvenia. Kuhia saatiin yhteensä 7 kpl, sen sijaan lohikaloja ei tänä vuonna punnitukseen saakka saatu.

Savonia-cupissa Kolehmaisen venekunnan lisäksi myös edellisvuoden muu kärkikolmikko piti pintansa, sillä Kimmo Vatanen venekuntineen sijoittui toiseksi ja venekunta Jari Hurskainen-Jyrki Antikainen kolmanneksi. Muut SM-paikkaan oikeuttavat sijat menivät venekunnille Jouni Heikkinen, Tuomo Kuutsa, Jukka Mäkäräinen ja Jari Lappalainen. Joukkuekilpailu oli jo aiemmin ratkennut Team Rambollille, jossa uistelivat Kolehmaisen, Hurskaisen ja Lappalaisen venekunnat. Tämä joukkue edustaa siis Savonia-cupia vuoden 2018 SM-kisoissa.

Vehmersalmen osakilpailun tulokset ja cupin lopputulokset löytyvät Tulos-sivuilta ja valokuvia Valokuvat-sivuilta.

Vuoden 2018 kisaohjelma päätetään lokakuun lopulla kokoontuvassa cuptoimikunnassa.

 

Julkaistu kohteessa Uutiset